Feminin og maskulin energi.

I denne episode fortæller jeg blandt andet om feminin og maskulin energi. Der kan godt herske nogen forvirring om begreberne, da vi i dag sætter feminin lig med kvinde og maskulin lig med mand. Men sådan har det ikke altid været. Der var en gang hvor der ikke engang fandtes et ord for køn, vi var alle menesker og vi indeholdt alle energierne for det maskuline og for det feminine.

Yin og Yang

Måske kender du til de kinesiske yin og yang energier. En gang, tilbage i tiden, var der nogen der fandt på at sætte lighedstegn mellem yin, det feminine og kvinden.
Det samme gjorde de med yang, det maskuline og manden.
Det har givet os nogen noget fordrejede køns stereotyper, som vi den dag i dag lever efter.

Vreden over det ukendte.

Der kan godt opstå en del vrede når man påpeger, at det er vigtigt at skabe balance imellem de to energier i begge køn. Ser man det feminine, som høje hæle, rød læbestift og lårkorte kjoler, så er det ikke mærkeligt at folk reagere, når man pludselig påpeger, at det feminine er en energi.
Men det er det nu en gang. At tiden og ønsket om, at sætte de to energier i en køns relateret bås, så har forvredet betydningen af ordene, det er så som det er.
Jeg er af den overbevisning, at vi må finde tilbage til de energier som ligger bag ordene, maskulin og feminin, at vi må genetablere dem i begge køn og respektere dem i naturen omkring os.

Billedresultat for yin yang

 

Jeg anbefaler.

Jeg nævner i episoden en bog jeg holder meget af og har læst mange gange. Den hedder, Kvinden i shamanens krop og er skrevet af Barbara Tedlock.
Den kan måske stadig lånes på biblioteket. Den kan ikke rigtig købes længere. Og sidst jeg lånte den måtte den hentes hjem.

Billedresultat for kvinden i shamanens krop

Du kan hører mere om energierne og om min glæde ved Barbara Tedlocks bog. I denne episode.