51360446 mlj@mljk.dk
Vælg en side

Fødsler Før og nu

At skrive om fødsler før og nu, er lidt en udfordring.

Mine egne fødsler.

For selvom jeg har født tre gange er jeg langt fra specialist. Mine fødsler har været udfordrende og langt fra naturlige, så da jeg skulle beskrive en fødsel der lå flere tusinde år tilbage i tiden, måtte jeg have hjælp.

Frokostmøde.

Heldigvis kender jeg kvinder der har langt mere viden på området end jeg har. Så jeg greb telefonen og ringede til Laila Thorsheim. Samtalen ved den frokost kom til at handle om fødende på Grønland og hun forbød mig at lade nogen i romanen dø under en fødslen. Hvad der ellers kom ud af det møde, kan du høre i dette afsnit af. Historien bag romanen.

Man kan undres.

At skrive fødsels scenerne i romanerne Storhed, Fald og Genopstand, har sat en masse tanker igang. For hvordan er vi gået fra, at en fødsel var en helt naturlig del af livet. Hen over, at den var noget nonner sammen med den fødende tog sig af, til at kvinder var indlagt på et hospital i en uge og til idag, hvor mor dårligt når at få tørret fødsels fedtet af kroppen, før hun igen sidder i bilen på vej hjem. Dog må hun ikke føde hjemme for det er farligt? Besynderlig udvikling, noget der er eksistentielt for liv på jorden har taget.

 

Her kan du høre afsnittet om fødsler, i podcasten “Historien bag romanen”. Du kan også høre podcasten på google og apples podcast app og i Spotify.
Rigtig god fornøjelse med afsnittet.

Husk at du altid kan gå tilbage og høre alle de tidligere afsnit, du finder dem lige her.

 

0 kommentarer