51360446 mlj@mljk.dk
Vælg en side

Hvad er en vandrelandsby?

Vandrelandsby.

 

Hvad er en vandrelandsby?
Under min research til romanen Storhed blev jeg meget begejstret da jeg opdagede fænomenet vandrelandsbyer.

Jernalderen, Som er den tidsperiode jeg har sat for romanen, er en periode i Danmark fra 500 f.kr. til 850 e.kr. altså 2.500 – 1.100 år tilbage i tiden, og allerede på det tidspunkt var man bevidst om forurening og menneskets indvirkning på jorden.

Hvad gik galt? Kan man tænke. Hvorfor holdt vi mennesker op med at samarbejde med naturen?

Jeg har desværre ikke svaret. For mig er og bliver det et mysterie.

En gang var måske vi klogere –

 

Noget tyder dog på at vi, for to et halv tusinde år siden, vidste bedre. Eller måske var vi bare tvunget til at flytte, da vi ikke kunne kanalisere vores eget skidt væk fra det sted hvor vi producerede det. Derfor måtte vi flytte hele byen når jorden var blevet forgiftet og ubeboelig. Det galt både Beboelses områder og de dyrkede arealer, som med tiden gav laver og lavere udbytte.

I dag har vi fundet ud af at transportere vores skidt og affald væk fra de steder hvor vi bor. Det triste er at vi nu har produceret så meget affald, at det er alle steder, Det ligger ikke bare langs motorvejene og hænger i træerne, det skylder også op på stranden og dukker op af jorden når man graver. Det er virkelig trist.

 – Og reflekterede over det vi oplevede.

 

I storhed har jeg valgt at gå med den vinkel at vi faktisk var klogere. At vi så på det der skete omkring os og korrigerede efter det. Vi gjorde noget andet når vi så at vores adfærd skadede os selv og den natur vi levede i og af.

Du kan hører mig fortælle lidt mere om alt dette i denne episode. Episoden er optaget i april 2020, på det tidspunkt var sygdommen covid-19 aktiv i hele verden, hvilket jeg kommer ind på.

Husk at du altid kan gå tilbage og høre tidligere episoder lige her

 

0 kommentarer