51360446 mlj@mljk.dk
Vælg en side

Mænd gik på jagt og kvinder samlede eller?

Mænd gik på jagt og kvinder samlede eller?
Ja det er jo det store spørgsmål, vi ved det ikke. Vi gætter og vi tolker, men vi ved det ikke.

Første udkast til Storhed.

I første udkast til storhed havde jeg faktisk skrevet en helt klassisk historie. Kvinder var på bopladsen, hvor de passede hjem og børn, lavede håndarbejde og samlede i nær området. Mændende der i mod, var ude og jage og de vendte med mellemrum tilbage med byttedyr. Med på jagten var et par enkelte kvinder, deres opgave var at flå og patere dyrene.

Jeg blev i tvivl.

En dag blev jeg i tvivl om rigtigheden af denne klassiske fortælling. Jeg gik og spartlede og malede vores stue i flere uger, og så har man jo en masse tid til at tænke. Jeg havde en længere dialog med mig selv, mens jeg satte væv op og malede vægge. Gav det mening, at verden var så køns opdelt i forhistorisk tid?
På det her tidspunkt var jeg også stødt på flere bøger, der viste billeder af hulemalerier, der netop afbillede kvinder på jagt efter storvildt.

En omskrivning.

Der var ikke noget at gøre, jeg måtte igang med en omskrivning. Jeg begyndte at skabe en verden, som gav mening oppe i mit hoved. En verden, hvor et pattedyr der ikke er specielt stærkt alene, men super stærkt sammen, skal overleve. Her gav det mening, at det enkelte individ bidrog med det de var bedst til, uanset køn.
Det er den verden du nu kan læse om i romanen Storhed.

Du kan hører mig fortælle om det hele, lidt mere detaljeret her i episode 7 af Historien bag Storhed.

Og husk at du altid kan gå tilbage og høre alle de andre episoder i podcasten.

Du kan lytte med lige her.  

 

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse.

 

0 kommentarer