51360446 mlj@mljk.dk
Vælg en side

Medicinkyndige og åndeligevejledere.

Medicinkyndige og åndeligevejledere.

Her i episode 3 skal vi hører om medicinkyndige og åndeligevejledere.

De spiller en stor rolle i romanen STORHED men hvad er de egentlig for nogen?

Måske har du hørt om Shamaner, det er ofte det ord vi i dag bruger om fortidens åndelige vejledere. Men ordet shaman hører til i en bestemt befolknings gruppe. Evinki-folket i Sibirien.

STORHED forgår her i Danmark og her har vi ikke brugt ordet Shaman.

Hekse.

Det Danske ord for en Shaman kunne være heks. Og hvorfor har jeg så ikke valgt at bruge ordet heks? Det må du finde ud af når du høre episode 3 af Historien bag romanen.

Den ny tids shamanisme.

Noget af det der er spændende i den tid vi lever i lige nu, er det ønske om at vende tilbage, til tidligere tiders visdom, som vækkes i mange mennesker kloden over. Man skal ikke lede længe for at finde nogen af de mange ny tids Shamaner der findes både her i landet og i det store udland. De fleste tager udgangs punkt i de amerikanske indianere, både i syd- og nordamerika.  Nogen har studeret den gamle nordiske tradition og udviklet en praksis den vej. Fælles for dem alle er, at de bruger sig selv og deres egen personlige tolkning. Det syntes jeg er rigtig fint, og det der gør det til en særlig oplevelse at besøge en nytids shaman.

Hvis det må nogen måde gør dig nysgerrig, så vil jeg anbefale dig at tjekke nogen af de den nye tids shamaner ud. Selvom jeg kender nogen af dem, vil alligevel anbefale dig at google dig frem og så mærke efter hvad der taler til dig, for de er virkelig meget forskellige i deres tilgang.

Men lige nu skal du læne dig tilbage og lytte til 3. episode af Historien bag romanen.

God fornøjelse.

0 kommentarer